Personeel » Arbeiders
€ 25
Koop nu

modelovereenkomst beëindiging arbeidsovereenkomst in onderling akkoord

Opgesteld door:

Mter Pieter Goetghebuer

Intolaw advocaten
Begijnhoflaan 85
9000 Gent

pg@intolaw.be

Huidig modelcontract betreft een overeenkomst tussen een werkgever en werknemer met betrekking tot een beëindiging van de overeenkomst in onderling overleg.

Een dergelijke wijze van beëindigen van de overeenkomst zal steeds mogelijk zijn en dit dus zowel bij arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd, bepaalde tijd, duidelijk omschreven werk, tijdens de proefperiode enz.

Partijen beschikken dus over een grote vrijheid doch het zal in ieder geval aan te raden zijn om een schriftelijke overeenkomst te sluiten.

De beëindiging bij onderling akkoord is in principe niet aan vormvoorwaarden gebonden.

U laat in ieder geval wel best uw werknemer de overeenkomst ondertekenen met de handgeschreven vermelding “gelezen en goedgekeurd”.

Het weze hierbij ten slotte opgemerkt dat de rechtspraak aanvaardt dat een dergelijke overeenkomst wordt gesloten na een ontslag om dringende reden doch u vermeldt dan wel best in de overeenkomst uitdrukkelijk dat het ontslag om dringende reden wordt herroepen.

Koop nu
€ 25

Auteur: Pieter Goetghebuer

 

Dit modelcontract werd opgesteld door Meester Pieter Goetghebuer. Hij is advocaat aan de balie van Gent sinds 2003. 
Pieter Goetghebuer is medeoprichter en vennoot van het advocatenkantoor  "Intolaw advocaten". Hij specialiseert zich voornamelijk in het appartementsrecht, verkeersrecht contractenrecht en bouwrecht.

Zijn kantoorcoördinaten:

Mter Pieter Goetghebuer

Intolaw advocaten
Begijnhoflaan 85
9000 Gent

pg@intolaw.be

Tags